Обращение к лесоводам Украины

Шановні працівники лісового господарства України!

Ми звертаємось до начальників та фахівців обласних управлінь лісового та мисливського господарства, директорів лісгоспів та лісничих, бухгалтерів і економістів, майстрів лісу та лісокультурниць,працівників зайнятих у лісопромисловій діяльності, на лісозаготівлі та первинній обробці лісоматеріалів та інших професій.

Дорогі колеги, ви всі знаєте, що за останні роки Державне агентство лісових ресурсів перетворено у корумповану структуру, що системно та нахабно обкрадає державу і трудові колективи галузі.

Прикриваючись іменем Президента, Голова Держлісагентства В.М. Сівець відлагодив систему, яка спрямовує потоки державних коштів, виділених на ведення лісового господарства та отриманих від реалізації державного лісу в свою кишеню та наближених до нього приспішників.

Наші неодноразові звернення до правоохоронних органів не були почуті, незважаючи на те, що КРУ всі факти зловживань виявляло та направляло в Кабмін та Президенту. Тому зараз ми знову звертаємось до них.

Сьогодні країна оновлюється та очищується від бруду, який принесла в наше з вами життя авторитарна, корумпована та непрофесійна влада.

Ми, закладаючи фундамент нашого майбутнього, переконані, що лісівники мають взяти активну участь в цьому процесі. Отже, на наше переконання перш за все працівники галузі мають очиститись та відмежуватися від злочинних діянь нинішнього керівництва. Для цього необхідно:
— терміново зібрати трудові колективи, де розглянути та засудити методи управління гр. В. Сівця;
— висловити недовіру Голові Держлісагентства та його оточенню;
— вимагати від правоохоронних органів об’є ктивного розслідування їх діяльності та відшкодування нанесених збитків;
— припинити виконання поставок та закупок , що відбуваються за вказівкою гр. В. Сівця у збиток для держави і трудових колективів;
— об’єднати зусилля по відновленню довіри суспільства до лісівників та не допустити руйнування того, що було напрацьовано у галузі за довгі роки чесної та самовідданної праці.

Ми спростовуємо закиди, що колишні керівники галузі рвуться знову повернутися до влади – таких намірів не маємо. До керівництва лісовою галуззю мають прийти люди нового покоління, молоді, які зараз розбудовують нашу державу і для яких визначальними мають бути професіоналізм, чесність та порядність. І ми, керуючись виключно своєю совістю маємо допомогти галузі у цьому оновленні.

Міністр лісового господарства України 1987—1997 рр.
Голова Держкомлісгоспу України 1997—2002рр.                                                     В.І.Самоплавський
Голова Держкомлісгоспу України 2002—2005 рр.                                                    М.В.Колісниченко
Голова Держкомлісгоспу України 2005—2006 рр.                                                    В.О.Червоний

caravan-trans.com

Опубліковано у Загальна. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар